fbpx

Går du i tankar på att välja en webbyrå?

Det finns mycket att tänka på när du ska välja en webbyrå. Priser, kompetens, storlek på byrån och storlek på arbete för att nämna några.

Kolla in min sammanställning av de 7 viktigaste faktorerna för ett lyckat projekt!

#1 Personkemi

Det viktigaste när du gör affärer är personkemin.

Du måste känna dig respekterad av din webbyrå och känna att de vill genuint hjälpa dig med dina affärer och tankar.

Vi brukar prata om WIN / WIN mentalitet. Du kan vara helt säker att en webbyrå som använder sig av principen inte bara hjälper dig, utan även alla runt omkring sig att lyckas. WIN / WIN är ett framgångsrecept av stora mått.

John Nash fick Nobelpriset i ekonomi för sina bevis om just detta. Den brukar kallas game theori och skildrades i filmen A Beautiful Mind.

#2 Anpassningsmöjligheter

Många byråer har en ”one trick poney”. Altså har de bestämt sig för en stil som de kör på precis alla uppdrag. Det här är en styrka men också en stor svaghet.

Självklart finns det generella mönster och principer som du måste följa för att sidan ska ha önskad effekt men samtidigt finns det stora möjligheter till individuell anpassning.

Ditt företag skiljer sig från alla andra företag och det är viktigt att det syns på din hemsida. Ser du exakt likadan ut som alla andra så kommer du också att förknippas och sorteras med alla andra i din marknad.

Var därför noga med att se hur din webbyrå anpassar sina projekt till kunden och inte kunden till projektet.

#3 Responsiv hemsida

“Idag använder 73 procent smarta mobiler, och 69 procent kopplar upp sig till internet via mobilen, 54 procent gör det dagligen och 31 procent flera gånger dagligen.” – www.soi2014.se

 

Har din webbyrå inte en sida som är anpassad efter marknaden så kommer han med stor sannolikhet inte att göra det för dig heller.

Tänk på att en mobilsida är rejält avskalad. Med tanke på den lilla skärmen vill inte folk behöva läsa lång copy utan gå direkt till kärnan på verksamheten.

#4 Drivkraftig personal

Hermod-1920px-37

När du får tag i webbyrån ska du känna att du får hjälp framåt i ditt företag. En extra skjuts framåt helt enkelt.

#5 Hög nivå av kunskap och färdighet inom psykologi

Det är viktigt att webbyrån har en genuin förståelse av mänsklig psykologi som sträcker sig utanför vad han har lärt sig på tv eller i media. Ofta skiljer sig verkligheten väsentligt från det vi blir hjärntvättade med på TV och i tidningarna.

Vet webbyrån vilka drivkrafter som ligger bakom människan? Annars är det risk att du får en hemsida som är anpassad efter hans kunder eller efter han själv. Det finns enormt mycket forskning och förståelse bakom vilka faktorer som är viktiga för olika människor. Om webbyrån ska ha en chans att förstå dig och dina kunder så gäller det att han kan sträcka sig utanför sina egna normer och föreställningar.

#6 Förståelse för film

Film används mer och mer. Med tjänster så som Youtube och allt kraftfullare datorer och smartphones har film absolut exploderat de senaste åren. Det här gör människor mer lata än någonsin och drar sig rädför från att bara läsa text.

Med animerad film kan du engagera dina kunder på ett helt annat sätt än du kunde innan. Med humor, ljud och grafik kan du förvandla ditt varumärke till någonting levande och spännande istället för någonting livlöst och tråkigt. Förstår inte din webbyrå det här så är risken stor för att han inte förstår vad du är ute efter heller.

#7 Hög teknisk utbildning

Har personen du funderar på att anlita disciplinen till att gå en lång utbildning? Du vill inte ha en typisk försäljare som lovar guld o gröna skogar men inte kan leverera vad han lovar. Projektet kommer att ta tid och det kommer att uppstå problem på vägen. Så då är frågan kommer webbyrån att leverera det den lovar?

Investera i en grafisk instruktionsvideo för ditt företag idag och se skillnaden i konverteringsgraden och online synlighet. För att optimera för sökmotorer, använd relevanta nyckelord och meta-taggar i titel, beskrivning, och tagging i videon.

sv_SESwedish